Mi az az álomlimlom?!

Álomlimlom: főnév, magyar. 1. régi kacat, meghintve egy csepp kreativitással és festékkel (a szerző saját keze munkája) 2. blog, mely ezeket az átváltozásokat dokumentálja, hogy mások is kedvet kapjanak a rég elfeledett vacakok felújításához.

HTML

Friss topikok

Linkblog

Papírrózsa

2011.11.11. 15:13 :: BarkácsBarbie

 Szerdán a Szabó Ervin Könyvtárban jártam és nagy könyvkiárusítást tartanak! Eszembe is jutott egy régebben látott technika, amivel régi könyvből gyönyörű papírrózsát lehet fabrikálni. Eddig sosem kezdtem hozzá, mert a könyv olyan érték számomra, hogy a régi könyveimet sem szívesen nyirbálnám szét... ám a 100 Ft/db áron adott régi könyvtári könyv ideális lehetőségnek tűnt ahhoz, hogy alapanyagot szerezzek ehhez a projecthez.

Vettem is egy ŐRÜLT vastag, német nyelvű Stephen King regényt. Így legalább sok alapanyagom lesz, ha később is kalligrafikus mintával szeretnék dolgozni, és legalább - mivel német nyelvű - nem fogja senki sem "olvasgatni" a rózsámat. :) (na jó, egy páran talán mégis, de az már mindegy.) Azóta el is készült a virág. Ilyen lett:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább után leírást is találtok!

 

1. lépés

Tépjünk ki egy pár lapot a könyvből, mérettől függően. Jaj, még így is rossz volt kitépni, pedig direkt erre vettem! :) Itt egy kép a vérengzésről...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. lépés

Vágjuk ki a képen látható szirmokat. Nem kell sablon, meg ilyenek, csak szabadkézzel rajzoljunk ilyen szirom-szerűségeket, és vágjuk ki.:) 5 kell mind az 5 méretből, tehát 25 darab.:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. lépés

Hurkapálcika segítségével pöndörítsük be a szirmok tetejét, mind a két irányban. (Kivételt képeznek a legkisebb méretűek... ezeket teljesen pöndörítsük be, kereszt irányban.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilyenek lesznek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. lépés

Ragasszünk fel egyet a legkisebbek közül a hurkapálcikára vagy drótra. A drót jobb, de nekem csak hurkapálcikám volt épp itthon.:) Valahogy így: (elnézést a kép minőségéért)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. lépés

Ragaszgassuk fel a legkisebbektől a legnagyobbakig a rózsaszirmokat a hurkapálcikára, körkörösen haladva, szépen elrendezve. Én egyszerű hobbyragasztót használtam, türelmetlen és egyben bátor olvasóimnak ajánlom a pillanatragasztó használatát. Ragasztópisztoly is jó választás lehet. Ha valamelyik sziromnak nem tökéletes a formája, kis körömvágó ollóval korrigálhatunk.:)

Valahogy így néz ki félkészen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...és így, mikor már mindent ráragasztottunk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. lépés (opcionális)

Én végül hajlakkal belakkoztam kicsit, ettől lett egy kicsi tartása. Akinek van fújós lakkja, ami nem hajlakk, hanem valami professzionálisabb, az természetesen azt használja!:)

Kész!

Szólj hozzá!

Címkék: könyv olcsó papír rózsa diy recycle sk papírrózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://alomlimlom.blog.hu/api/trackback/id/tr743370926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása